logo Advicheck

Tweede Kijkdag ODA

Ons Dorp Amsterdam

Tweede kijkdag groot succes.

De werkzaamheden aan de Elisabeth Wolffstraat 50 vorderen gestaag.

Dit was mede de aanleiding om de 10 appartement eigenaren uit te nodigen voor een kijkdag. Onder het genot van een hapje en een drankje konden de toekomstige bewoners hun vragen stellen aan de Architect, Aannemer en Opzichter.

In de afgelopen maanden is er volop gesloopt, waarna gestart kon worden met de daadwerkelijke wijzigingen van de voor- en achtergevel, alsmede de indeling van de appartementen.

Het oude schoolgebouw uit begin 1900 wordt omgevormd naar 10 energiezuinige appartementen. De appartementen worden op en top geïsoleerd en voorzien van nieuwe kozijnen, ramen en deuren met driedubbel isolatieglas. Daarnaast is er voor elk appartement in de tuin een bron geboord tot een diepte variërend tussen de 165 en 185 meter. Elke bron wordt voorzien van een warmtepomp, die zorg draagt voor de verwarming en het warme tapwater. De zonnepanelen op het dak leveren de benodigde stroom voor de warmtepompen.

Elk appartement heeft zijn eigen indeling, geheel naar inzicht en wens van de betreffende appartement eigenaar. De tweede kijkdag gaf de appartement eigenaren de gelegenheid om met hun familieleden hun eigen appartement te aanschouwen, en tevens even te kijken bij hun naaste buren. Zelfs de buren uit de omgeving kwamen even kijken, om met eigen ogen te zien wat de overlast van de afgelopen periode allemaal heeft betekend. Alle entresol vloeren waren aangebracht, zodat men een goed beeld kreeg van de 10 verschillende appartementen. De komende weken worden de appartementen verder afgebouwd. Op dit moment wordt de bestaande achtergevel voorzien van 20 centimeter dikke isolatie platen, alsmede de staalconstructie voor de balkons.

Het zal in de straat nog wel wat overlast geven met de aanvoer van de materialen benodigd om de droom van de bewoners te verwezenlijken. Het collectieve idee (CPO) om hun eigen woning te bouwen in een bestaand schoolgebouw, gaat steeds meer vorm krijgen.

 

 

View the embedded image gallery online at:
https://advicheck.nl/cpo/103-tweede-kijkdag-oda#sigProIdcc2ed7a8e4