logo Advicheck

Off grid Bouwen

Wat is off grid bouwen.

Simpel gezegd is het bouwen van een huis off grid, niet anders dan een huis bouwen dat is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
Een off grid huis is zelfvoorzienend, en is niet aangesloten op een riolering-, elektra-, water- en gas-aansluiting. Is een off grid huis bouwen moeilijk? Nee, want onze voorouders bouwden al eeuwen lang off grid, simpelweg omdat toen geen nuts voorzieningen aanwezig waren.

De groeiende bevolkingsaanwas echter, maakte het noodzakelijk deze voorzieningen te treffen om ziektes te bestrijden, en omdat schoon drinkwater in de steden niet beschikbaar was. In de 21e eeuw kennen we nog steeds deze zelfde problemen, maar kunnen we dit met gebruikmaking van technische hulpmiddelen wel mogelijk maken.

De jarenlange ervaring in de jachtbouw heeft ons een voorsprong opgeleverd in het off grid bouwen. Wind- en zonne-energie wordt in de jachtbouw al decennia lang toegepast. In de jachtbouw is men gewend om zonder voorzieningen van buitenaf, met een zeer hoog niveau van comfort, oplossingen te creëren voor het off grid bouwen.